Basert på smakingen 16. januar 2020 bli svaret TJA !
Konklusjon:
- Vinmarken er på den elegante siden og blir ikke så dyp i frukten som f.eks. nabomarken La Tache. Det har sikkert med at DRC har monopol her, dyrker den som "sin baby" og har finjustert stilen på sin La Tache til en vin som tåler 100% ny eik og overgår det meste av annen vin. Men det er besnærende at en vinmark 3 meter ved siden av kan være så forskjellig ! Og det har nok også vinbønder i området skjønt i flere hundre år ! (Malconsort betyr "vanskelig kratt" e.l så det var nok ikke høyverdig vinmark i gamle dager)
- Smakingen viste endel variasjon i vinmarkens markører både mht. årgang og produsent. Dette er nok litt av årsaken at det aldri er blitt en Grand Cru. Vinmarken har 6 eiere der flere har kjøpt vinmark de siste 20 årene. Således kan en årsak være at produsentene ikke har nok erfaring med vinmarken og kjennskap til vinplantenes (forskjellige ?) kvaliteter. Men om 10 år, når vinmakerne knekker koden og evnt. skifter endel plantemateriell tror jeg de kan være en kandidat til Grand Cru.
- Domaine Sylvain Cathiard viste seg igjen som produsenten som lagde de beste vinene !
- de Montille må kanskje ha laget den beste 1cru burgunder i de vanskelige 06/08 årgangene !
- Anne Gros viner skuffet
- Grand Cru Richebourg skuffet
- 2010 og 2012 var utvilsomt de beste årgangene i smakingen
- Etienne Grivot lager mye bedre rødbærsfruktige og elegant viner etter 2010.
- 2013 og 2014 bør fortsatt lagres. Det er ikke store røde burgunderårganger, men de er elegante og friske og kan være spennende å drikke i en kortere tidshorisont.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar