mandag 30. juli 2018

Giacosa 1996

Vinmøte Are 3.5.18





Barbaresco Rabaja 1996, Bruno Giacosa: salt lakris, veldig "barolo" på nesen, utviklet, matt, tydelige tanniner og tørr finish. Rustrød farge med for mye inntørket frukt. Flere 1996 bør nå drikkes og årgangen utvikler seg kun positivt for klassiske nebbefanatikere ? 91-93 poeng


Gattinara Vigna Molsino 2013, Nervi: klassisk lys farge, overveldende mye tanniner. Trenger ytterligere lagring. 90 poeng

Fra Dn.no:

De resterende 10 prosentene er det meg og min kone Kathrine som beholder, sier Erling Astrup på telefon.
Fra i dag overtar Roberto Conterno hele driften av Nervi, den tradisjonsrike vingården som Astrup sammen med Bjørn Wicklund, Karl Skjelbred og Christopher Moestue kjøpte i 2011. Sistnevnte solgte seg ut for noen år tilbake.
– Målet vårt er å bli blant de fem beste vinprodusentene i Italia. Det krever store investeringer og ikke minst kunnskap. Roberto Conterno har lenge sett potensiale og ønsker å investere det som trengs, forteller Astrup. Hvor mye Conterno har betalt for Nervi, kan han ikke gå ut med.
– Nei, det er hemmelig.
Med seg på laget i Gattinara får Conterno sin sønn Gabriele Conterno og sin vinmaker de siste ti årene Alessandro Fiore. I tillegg fortsetter Enrico Fileppo, som har vært Nervis vinmaker siden 1983. 
Roberto Conterno er en av Piemontes og Italias aller mest berømte vinprodusenter. Hans vingård Giacomo Conterno i Monforte d'Alba midt i hjertet av appellasjonen Barolo har hatt ikonstatus i mange tiår. Roberto Conterno har ivaretatt faren og bestefarens kompromissløse og tradisjonsrike stil, som går tilbake til 1920. Etter at faren Giovanni døde i 2004, har Roberto Conterno hatt ansvaret for driften. Mest berømt er han kanskje for vinen Monfortino, som har fått ikonstatus, blant annet på grunn av lagringsevnen. Få klarer å lage viner som kan måle seg med vinmaker Roberto Conternos klassiske, holdbare, monumentale og komplekse viner. Dessuten er den kanskje den mest tradisjonelle Barolo som blir laget i Piemonte.
Nå blir det spennende å se hvordan Nervis delikate viner blir under Conternos styre.Vingården Nervi i Gattinara, fikk hard medfart under finanskrisen og gikk konkurs. De norske investorene reddet stumpene og fikk i tillegg til 24 hektar med vinmark og produksjonslokalet, i overkant av 300.000 liter vin på kjøpet. Etter det DN kjenner til var den totale kjøpesummen i 2011 på rundt fire millioner euro, eller cirka 30 millioner kroner.
I dag dyrker Nervi 27 hektar med nebbiolodruer, en formidabel størrelse i piemontesisk målestokk. Deres beste vinmarker er Molsino og Valferana. Dette er Gattinaras eldste og mest renommerte cruer, som på grunn av sin beliggenhet og sandrike porfyrjordsmonn muliggjør viner med sjelden finesse. I Valferana har Nervi kjøpt seg opp fra 1,3 hektar til dagens 8,3 hektar med vinmark.
–Vinkjelleren vår er fra 1820, den trenger oppgradering, sier Astrup, som vil være mindre delaktig i Nervi fremover. Han sier han har stor tro på at Roberto Conterno klarer å få Nervi opp blant de fem beste vinprodusentene i Italia.
Barolo Vigna Rionda Riserva 2001, Massolino: mørk og solid fremdeles, moden og rik frukt, tenderer fortsatt mere mot røde enn mørke bær, intens i stilen, tørre tanniner men såpass tåler vi. Frisk i stilen. Utvikler seg positivt etter 3t. i glasset. 93 poeng

Vi hadde denne på vinmøte Kim august 2015
Barolo Vigna Rionda Massolino 2001
God balanse og harmoni. Årgangen drikker godt nå, men kan fortsatt lagres. Har fremdeles stramheten og den er ultratypisk og litt "tight". Parfymert og deilig vin. 93 poeng

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar