fredag 15. januar 2016

Reunion Jan T 7.1.16Jeg kom litt sent, men de andre startet med en champagne Lanson Brut NV og en tysk Riesling Classic 2013  vi aldri har smakt fra det ukjente Weingut Domdechant Werner fra Rheingau. Til asparges og skinke; Poully Fuissè  Vielles Vignes 2013 fra den ukjente produsenten Christian Collovray & Jean Luc Terrier. Eik og rik stil for en Fuissè, men vi var i området. 83 poeng. Vi giret opp tempo litt med hjemmelaget fiskesuppe og tok en Chassagne Montrachet fra nok en ukjent produsent for klubben; Fernand & Laurent Pillot. Denne også fra årgangen 2013. Et fellestema tenkte vi Kåte Rhoner. Denne var strammere i stilen, kjølig og grønn med en bitter kledelig avslutning. 84 poeng. Kim tok opp en Chardonnay fra New Zealand Kumeu Hunting Hill 2012; parfymert, krydret og overraskende blank og lite gul i uttrykket. En vellykket oversjøisk hvitvin. 89 poeng. Tilbake til Europa med en moden hvitvin St. Aubin 1cru de la Chatenière 2008 fra Hubert Lamy; grønn, presis og god mineralitet. Flere var i Puligny på denne, som alltid er et godt tegn. 88 poeng. Roar dro til med Puligny Montrachet Clavoillon 1999 fra Domaine Leflaive: popcorn, elegant, men med et skjemmende brent preg. Røykaktig, bitre druesteiner og endel alkohol på finish. Nesten mere Meursault enn Puligny. Vanskelig avslutning i munnen og jeg strekker meg til 91 poeng.Til skinke og ost test av 3 olivenoljer:

Casa Mia fra Marchmanns (Marianne - kusina til Jan T !) ; snill, mild og gul, virker moden og mangler kanskje endel friskhet og råskap. Men balansert og god.

Affiorato (fra Oliviers) ; mer grønn og tar litt mere tak i munnen, mer virgine i stilen, men mangler endel balanse og friskhet. Tåler mere lagring.

Fattoria Selvapiana Raccolto 2015 (Moestue); veldig grønn og intens olje. Rå og tanninrik. Bitter og vanskelig i munnen. Må lagres. Men et stort potensiale.

Så rødvinene; en korket australsk Pinot Noir 2013 Marc Forbes som Jan mente var korket på duft, men kunne drikkes. Jan prøvde å finte ut de kåte rhoner med en vin fra Madiran; Chateau Bouscasse 2006 fra Brumont; blodig og mørk tannat, tett og tørrende munnfølelse med trå tanniner. 87 poeng. Roar dro opp en Barolo Gran Bussia 2001 Aldo Conterno; overraskende myk og tilgjengelig, litt snill og varm, ekstrem fruktmoden, lett å drikke. Men setter seg litt i glasset og har en langt intens ettersmak. Men overraskende tilgjengelig og god å drikke nå. 92 poeng. Røiri var stolt over sin Cos Pithos 2013 med 60% Nero di Avola & 40% Frappatto: naturvinfølelse i munnen av spontan-fermentasjon og gjær. God friskhet og en spennende vin. 86 poeng. Enda mere stolt var Røiri at en ansatt på Vinmonopolet kunne velge ut en Taurasi Radici Riserva 2006 fra Mastroberardino; fremdeles ung og bør lagres ytterligere, tøff struktur, mye substans, men tørrer fælt. Endel kledelig eik og dette vil passe bra til lam. 90 poeng. Kim tok opp en Barbaresco fra Gaja. Costa Russi 1996. Gaja var uenig med myndighetene den gang og nedklassifiserte vinen til en Langhe. Røkt kjøtt, tjærebåt og barsk i munnen. Solid vin med lakris, modent preg med en varm munnfølelse med touch av ripasso. Bør lagres ytterligere. 91 poeng. Deretter en vin fra vår dama vi besøkte San Polino Brunello di Montalcino 2008 med kjøttkraft og snev av buljong. Grønn og undermoden som kan være litt årgangstypisk. Bør lagres ytterligere. 86 poeng. Jeg tror vi hadde flere viner, men vi avsluttet med favorittvinen til Roar en LBV Nierpoort til hjemmelaget fruktsalat.

Takk til Jan T for et strålende initiativ og hyggelig lag !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar