mandag 27. juli 2015

Bordeaux 1995


Generalforsamlingen Vinklubben Kåte Rhoner fredag 28.5.2015:



Konklusjon: Årgangen kom etter flere dårligere årganger og årgangen er nok hauset endel opp. Det var mye grønne og stilkete tanniner, vinene viste god klassisk friskhet, men på den lette siden mht. fruktyngde og lengde. Fremdeles endel tanniner og i flere viner vil frukten slite med å holde følge. Det som kanskje var mest overraskende var at vi slet med å identifisere kommuner og side av elven. Synd vi ikke hadde flere østsideviner; årgangen er nok mest vellykket på denne siden.


                                               

Chateau Leoville Lascases 1995, St. Julien
Fremdeles lilla kant, ung med solide tanniner. Delikat og elegant rødbærsfrukt, vanner litt ut og har ikke dybden som som de andre hadde. Noe grønt og "leafy", kirsebær og lett i formatet. Overrasket hvis dette blir dypere og bedre. 92 poeng.



Chateau Leoville Poyferre 1995, St. Julien
Ung og parfymert med litt grove "upfront" tanniner. Solbær, sigar og kompleks. Underskog og dypere i frukten. Frisk og bør fortsatt lagres. 94 poeng




Chateau Leoville Barton 1995, St. Julien
Lukket, "muted"  med mye underliggende trøkk. Tydelig Cabernet, kanel og krydder. Lang ettersmak, tørrende og bør lagres. Igjen viser Leoville Barton seg som det suverent beste kjøpet.
93 poeng

Alle tre bør lagres ytterligere, de hadde alle litt "gammeldagse" tørre tanniner. Vil noen bli for tørre i frukten ? De viste pene og fragrante neser. Flighten ble drukket uten mat noe de trenger. Igjen påfallende at Lascase`n er vanskelig å drikke, selv etter 20 år.




Chateau Rauzan Segla 1995, Margaux
Mørk og kompakt med bra syre. Sigar, bra tanniner, snev av varm frukt & rosin. Floral, kirsebær, noe grønt og pen rødbærsfrukt. 92 poeng.



Chateau Haut-Bailly 1995, Pessac-Leognan
Litt mere brun i kanten. Lettere og hul i munnen. Således litt typisk for slottet. Fragrant, spiss og tynn i frukten. Men snev av eksotisk frukt. Drikker godt nå og bør nødvendigvis ikke lagres så mye lengre. 91 poeng.



Chateau Lynch Bages 1995, Pauillac
Kort i munnen og snev av kokt frukt. Lett og tørrer veldig i "finish". Viser slottets vei mot "modernismen". Solide tanniner, litt lukket og flere trodde dette var Haut Bailly. Ingen typisk "sigar-pauillac" og igjen en skuffende Lynch Bages. 90 poeng.



Chateau La Fleur-Petrus 1995, Pomerol
Mere krydder og et eksotisk uttrykk. Citrus, floral og myggspiral. Tobakk med noe undermodent grønt ledet oss mot vest. Og det er nok endel Cabernet Franc i denne. Fin modning på frukten og den beste vinen i rekka. 93 poeng.




Chateau Angelus 1995, St. Emilion 
Mørk sursøt og bra med tanniner. Solbær og åpen. Viser slottets start mot A-klassifiseringen. Solid vin med en tettvevet struktur. Eksostisk og aromatisk krydder. Skogbunn, rik, floral med søt tobakk. En meget vellykket årgang for slottet. 93 poeng.




Chateau Montrose 1995, St. Estephe 
Elegant med blomster, litt bitter og lite fullmoden. Sedertre og jordlig. Litt hard på kanten og bør lagres. Således litt typisk Montrose. Igjen litt grønn undermoden stil. 92 poeng.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar