søndag 25. januar 2015

Mouzon & Leroux Fils


Besøk Mouzon & Leroux Fils 25.10.14





Mouzon & Leroux Fils

Etter å bl.a. å ha lest dette fikk vi avtalt et besøk:

"With the participation of his parents, Sebastien Mouzon has recreated the wines of his estate in Verzy. Already organic, he is moving toward biodynamic agriculture, He named his Mouzon-Leroux Brut Reserve Verzy Grand Cru - L'Atavique because he regards himself and it as atavists, throwbacks to the traditions of his ancestors. Based on the 2010 vintage, with slightly more Pinot Noir than Chardonnay, it is more restrained than Laval’s but has a quiet perfection all its own"


Holder til i Verzy der huset er en av ca. 25 champagneprodusenter. Verzy ligger i Montagne de Reims ved skogkanten og det kan virke som landsbyen ligger litt for nære skogen. Men det er bra med skrånende terreng her og det druene mangler i sydlig eksponering tar de nok igjen i god drenering. Sebastien er en meget ambisiøs ung mann som kan sin "Steiner-filosofi", her er det fokus på vinmarksarbeid og biologisk vinmakeri. Hele 70% av produksjonen eksporteres.

Tross dette ble vi ikke all verdens imponert av hans champagner, de virket litt "enkle" i formatet, men dette er nok en produsent som det må følges med på. Vi fikk smake L`Atavique 2009:  3,5 g sukker /l. Gogget i 2013. Frisk og ren, klar og lineær. Full malo, mangler kompleksitet og dybde. 86 poeng. Deretter over til en 100% Pinot Noir basert champagne L`Ineffable basert på årgangene 2009 og 2010. 4g/l. Mere rik og god frukt. Lagret i eik med en kledelig bitter kant. Fine toner av røde bær med et godt munngrep. 88 poeng. Til slutt en rosè L`Incandescent ; lys eventyrbrus på farge, god fruktkonsentrasjon og harmoni.87 poeng.


                                 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar