lørdag 11. oktober 2014

Champagne 1988

Vinmøte Roar 25.9.14
Champagne Bruno Paillard Le Mesnil Blanc de Blancs 1988

Klassisk stil med brødbakst og gjær i en frisk og fresh stil. 1988 ? Moden, rik frukt, kanskje et snev av oksidativ sherry, men langt innafor terskelverdien (og den er lav i denne klubben !). Noe nøtter, tørr og kompleks. En optimal flaske. Nesten non-malo aktig i stilen. Men den bør nok drikkes nå eller snart ? Degorgert i 2009 (samme som den vi hadde i vinmøte hos Øyvind i 2012) 92-94 poeng.

19.1.12 i vinmøte hos Øyvind:

Litt "off" i duften i en tydelig utviklet stil. Mere mot lysebrunt, mørke oksiderte nedfallsepler om høsten. En rik og fyldig kropp, en god munnfølelse, men jeg synes den sliter litt i sammensetningen. Litt skuffende for en 1988, men de andre dro opp poengsummen til 90.

Fra en av 17 Grand Cru onråder  i Champagne Le Mesnil-sur-Oger. Dette Grand Cru kalles av noen produsenter Le Mesnil.

De andre 16 Grand Cru`ene er Ambonnay, Avize, Ay, Beaumont-sur-Vesle, Bouzy, Chouilly, Cramant, Louvois, Mailly, Oger, Oiry, Puisieulx, Sillery, Toirs-sur-Marne, Verzenay og Verzy.

Denne cuvèen består i hovedsak av druer fra 7 ulike Grand Cru med hovedvekt på Oger som gir en touch av appelsinskall og Le Mesnil som bidrar til et limepreg.
Champagne Moet & Chandon Grand Vintage Collection 1988

Strågul og mere eik i munnen enn champagne nr. 1. Rik og stor, cuveè -aktig og endel fat. Stor munnfølelse, men med mindre eleganse. Delikat, lett bitter og årgangen strammer den nok inn. Begge champisene ca. kr, 1 600,- og det er for dyrt for denne. 91-92 poengAperitif gir denne 87 poeng; gullgul. Fin moden, mokkaaktig duft. Fyldig start, følger duften, god syre, godt skum, god munnfølelse, sitter godt med mye mokka i finishen. Litt endimensjonal, men fortsatt frisk og god. Tåler seks-sju til - minst. Verd prisen. (02.06.14)                                                     
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar