søndag 3. august 2014

Barolo 1996

GF 25.5.2014

En usedvanlig skuffende rekke Baroloer som ikke var representativ for årgangen 1996 får vi håpe. Årgangen er kalt "den siste kjølige årgangen" i Barolo og tross i solid mørk og kjølig frukt, viste vinene for harde tanniner som absolutt ikke var integrerte. Samtidig var noen flasker ikke optimale samt at de beste produsentene ikke var representert. 1996 kom nok i et tidskille for regionen mht. produksjonsteknikker og vinmarksarbeid. Det kan virke som om 1996 lider litt under dette ? 
  


Barolo Cerequio 1996, Roberto Voerzio

Mørk vin med lilla vandig kant. Rik og moderne vin med endel fatsødme. Munnfølelsen starter godt men treffer veggen i en vanskelig avslutning. Mangler harmoni og vinen henger ikke sammen. 85 poeng.
Barolo Brunate 1996, Ceretto

En mere utviklet vin med svisker og rosin og kanskje ikke en helt optimal flaske. Tørrer samtidig på finish som gjør den vanskelig å vurdere. Bekrefter at Cerretto ikke lager lagringsverdige viner. Kim ga denne 84 poeng, Roar 90 poeng. Gjennomsnitt 86 poeng.
Barolo Bussia 1996, Bussia Soprana

Uklar og moden med solide tanniner i Monforte-kvalitet. Samtidig litt løs og fragrant og heller ikke denne vinen henger sammen. 91 poeng.
Barolo Gramolere 1996, Manzone

Mørk farge, kompakt og solid. Voldsomme tanniner og fremstår hardt eiket i en moderne stil. Mangler harmoni og den gode munnfølelsen. 88 poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar