tirsdag 26. mars 2013

Champagne fra Tesco


Vinmøte Lars Ivar 21. mars 2013

Det er jo et spørsmål som ofte dukker opp i Norge; når Vinmonopolet faller; vil kvaliteten på vin som kjøpes på supermarked bli vesentlig dårligere enn dagens viner på Polet ?

Når man ser på hva som er bestselgere på det norske vinmonopol kan jo ikke kvaliteten bli dårligere. Samtidig lager f.eks. Tesco med sin egen "brand" i Storbritannia  viner av god kvalitet til en rimelig penge. Derfor er en slik smaking som dette lærerikt og nyttig. Og man må såklart smake vinene blindt.

Vi startet først med en øl



Alphadog Red Ale, Brew Dog

Frisk og bittert. Vi er ingen klubb for ølhunder. 68 poeng



Champagne Cuvèe Gabriel Brut 2002, Gosset-Brabant

Tydelig champagne, lett gylden i farge, litt hul i munnen med noe kort frukt. Bitter nedfallsfrukt av epler i en ørliten oksidativ stil. Uharmonisk og mangler struktur. Men den gode årgangen holder den oppe. Vinklubben har ikke drukket denne produsenten før. 86 poeng.



Champagne Premier Cru Brut, Tesco

Meaty og kjøttfull. Mye Pinot ? Hundekjeks, god munnfølelse, fin mousse, smørkaramell. Roar var ikke så imponert og mente dette var sukkertøy. £ 19.99 som jo er en bra pris. 89 poeng.



Champagne Veuve Clicquot Ponsardin 2004

Streng og klassisk champagne der årgangen bidrar til en mere mineralsk stil på "enka". Vi var nesten på Blanc de Blancs og Lanson ! Syrlig stil med sitron, gjærtoner og kjeks. Litt tynn frukt, en stil som kanskje ikke kler denne cuvèen ? 87 poeng



Champagne Cuvèe des Moines Brut, Besserat de Bellefon

Litt mere farge enn Veuve Clicquot`en, blank og klassisk. Non-malo, syrerik, rik frukt, korrekt og bra matchampis. Elegant sak som er "hus-champagnen" på restaurantene til Alain Ducasse. 92 poeng.

Denne fikk slakt i Dn for en del år tilbake:

960 Besserat de Bellefon Brut Cuvée des Moines
Frankrike. Kroner 249,90 Basis. 74 poeng.  Best Cellars
Denne er billig til å komme fra et så stort vinhus, men det er også det beste vi kan si om denne champagnen. Utrolig kjedelig duft av gjær, kjeks og epler. Tynn smak uten frukt og lengde. Vi vet at mange synes godt om dette. Vi vil nøye oss med å si at den er lettdrikkelig




Champagne Reserve Grand Cru, Gosset-Brabant

Litt slapp frukt, bitter, stram, enkel frukt, litt grov i moussen. Øyvind var på Cava. Uelegant og undermoden fukt. Mangler kompleksitet. 84 poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar