lørdag 30. april 2016

Pol Roger 2000


Vinmøte Knut 28.4.16


                                                   















Champagne Blanc de Blancs Pol Roger 2000
Kremet og moden i munnen med zest av grapefrukt og hvitt appelsinskall. Roar sa dette var en "hyggelig" champagne. Bløtt anslag, snill, endel eik, "frivol" (!?) og en overraskende lite nedfallsepler til å være en Blanc de Blancs. Årgangen drikker godt nå. 90 poeng.







Champagne Sir Winston Churchill Pol Roger 2000
Strammere stil med østers og sjøbris. Klokkeren, smal og presis. Mer nedfallsepler, gylden og en veldig god mousse. Litt hul i frukten og mangler dybde vs. f.eks. 2002. En karakterfull champagne. 96 poeng på duft. 93 poeng total.

Kim smakte denne på en smaking 5.9.15;  ganske typisk champagne fra produsenten. Lys strågul med skimt av grønt, kremet i munnen med medium spenstig syre. Balansert og en god og litt snill munnfølelse. Etterhvert litt rikere og søtere.  Pen champagne for damene og viser litt årgangens stil. Litt for lite karakter, litt for polert og er usikker på om dette bir bedre ved lagring. 91 poeng

onsdag 20. april 2016

31 årganger av Chateau Pichon Comtesse de Lalande


Vertikalsmaking 19.4.16;


Konklusjon: En fantastisk start med årgangene 1928 og 1934 som presterte på et skyhøyt nivå. Det ble mye å forlange at nyere årganger skulle følge opp. Og det gjorde de vel ikke. Jeg synes manglende detaljering og økt andel av Cabernet Sauvignon visker ut slottets elegante stil. Når da presumtivt gode årganger som 1982, 1989 og 2005 ikke leverer, ble det endel skuffelser. Men solide flasker av 1986 og 1985 og slottet lager overraskende gode viner i "dårlige" år. Men personlig synes jeg slottet bør finne tilbake til den presise elegant frukten de er kjent for. Altfor mange produsenter i Bordeaux øker andelen av Cabernet Sauvignon og vinene blir for like.






 


                           Bilderesultat for pichon lalande


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1928
Rustrød burgunder med blek kant. Ren og pur nese, fragrant floral med sommerfioler. Feminin med ørsmå gjenværende tanniner. Flasken hadde "in-neck fill" og ny etikett. Rekorket. Åpen flaske i 2 t. Silkemyk i munnen med lyst kakaopulver og sommerjordbær.  Utvikler seg i glasset, men vinen holder seg utrolig godt. Fremdeles intakt og vital. For en start !
Varm sommer ga tykt skall på druene dette året , med dyp farge, mye alkohol  og heftige tanniner som resultat. Holdbar årgang. Broadbent *** "some astringentcy but not enough to spoil its charm" 
96 poeng.


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1934
Mere rød en rust. Mørkere tone og dypere bæraroma enn i 28. God struktur, merkbare lette tanniner, ikke floral. Mere Cabernet ? Klassisk bordeaux med blyantkvess og sedertre. Sursøt og fresh i frukten. Tykk og god munnfølelse, men har ikke den lekenheten og elegansen til 1928. Umami, jord og noe antydning til sopp. Utvikler seg litt negativt i glasset og drar på seg en en kjellertone eller to. Igjen for en start ! En fabelaktig vin. Åpen flaske i 2 t. 2 måneders tørke ble reddet av september-regnet dette året. 30-tallets beste røde bordeauxårgang.
95 poeng.


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1945
Rød kjerne med vandig kant. Mørk og syrlig. Klassisk og deilig Pauillacnese. Sigar og sedertre. Skuffer litt i munnen med syrlig kirsebær og antydning til rips. Tynnere i frukten enn både 28 og 34, som er overraskende. En ikke helt optimal flaske ? Bra at vi kom litt ned på jorda igjen !
Åpen flaske i 2 t. Men selvom vinen holdt seg godt må vi si det var en litt skuffende 1945 årgang.
93 poeng.
Tidlig og liten vinhøst etter frost i mai. Eksepsjonell modning, konsentrasjon og kraft.
Sammen med 1961 den beste årgang 1900-2000.  Broadbent ***


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1947
Mørk og fjøsaktig med brettomyces. Uren på nese med støvsugerpose og smørtoner. Innkjøpt av Bertrand på Nicolas. Tørrer ut i munnen og mister frukten. Åpen flaske i 2 t. Ikke vurdert.
Ekstrem varm sommer og varm "tropisk" høst. Eksepsjonell høyt sukkernivå i druemosten, men endel problemer med volatile syrer.  Broadbent ***


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1948
Uklar med moden og varm frukt. Sursøte friske kirsebær/syrlige epler. Litt hard og kantete munnfølelse. Klar og enkel frukt, men tørrer endel i finish. Mangler litt på balansen. Åpen flaske i 2 t. Rekondisjonert på slottet i 1982. 93 poeng.
En glemt årgang som kom mellom de fantastiske årgangene 1947 & 1949. Kald sommer med mye coulure. Endel aggressive maskuline viner.



Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1949
Nesten ungdommelig i uttrykket. Ren, presis og slank. God struktur med gode og raspende tanniner. Lang ettersmak. Mangler kanskje noen nyanser. Men veldig lineær og god kjernefrukt. Igjen sursøte kirsebær. Overraskende holdbar og denne kan lagres ytterligere. 94 poeng.
En veldig varierende vekstsyklus lagde strålende viner. Våt og kald blomstring, mye coulure, +43C ble registrert 11. juli i Bordeaux.  Deretter storm, men en fin og regnfri innhøsting.



Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1959
God og matt rødfarge med vandig kant. Veldig Pauillac i nesa med fjøs og stall. Modne bær, går igjen litt mot blåbær og vinen taper seg endel i glasset. Mid-shoulder fill og en ikke helt optimal flaske. Utvikler seg med en metallisk ettersmak som viser at fruktkvaliteten er på hell. En skuffende 1959. 91 poeng. Broadbent vurderer denne til hele *****



Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1966
Blank kant, ikke kirsebær, mer mot solbær og bjørnebær. Igjen moden frukt, men her litt i en miks med grønne blader og en veldig klassisk rød Bordeauxvin. Men den mangler yppighet og snert. Fremstår litt flat og kjedelig. Enten så er 66 på vei ned eller så var dette en ikke optimal flaske. 
92 poeng.  Broadbent vurderer denne til gode ****


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1975
Relativ mørk kjerne, blank og vandig kant. Litt lukket på nesen, men i munnen umiskjennelig 1975 med harde, kantete og raspete tanniner. Solid, gammeldags og klassisk Claret. 93 poeng. 
Broadbent **** " remarkably good for a 75` "


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1978
Klar og blålig frukt. Syrlig og spiss i munnen. Således ganske typisk 1978. Kjeller, brett og korkaroma fornemmes. En liten rest av sødme i frukten holder den oppe. 90 poeng.
Mme de Lencquesaing debutårgang. Broadbent " at best ****. Variable "


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1979
Undermoden og grønn med preg av paprika. Uklar, stringent og anemisk Vanskelig munnfølelse. 
89 poeng. Broadbent  " at best ****. Drink soon "


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1979
Flaske nr. 2. Mere klassisk Bordeauxtørr med et korrekt bittert og slepent tannintrykk. Varmere og mer moden frukt enn flaske nr 1. Klar og briljant. Den første flasken var uklar og dusty.  90 poeng.


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1982
Kaffe, ektrahert og rik. Deilig og opulent 1982 stil. Men best den første 1/2 timen. Drar på seg endel grønt og umodent i glasset etterhvert. Noe jeg også har merket på tidligere flasker. Ikke i nærheten av 100 poeng som Parker har gitt denne. Broadbent er enig; " being an 82` dry finish ". 92 poeng.



Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1983
Uren på nese med tydelig kork. Alle var ikke enige. Men samtidig ikke helt strippet for frukt.
Ikke vurdert.


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1986
Etiketten uleselig mht. årgang, men det viste seg å være en 86. Ikke den verste årgangen å ta med seg "blindt" !  Frisk og elegant til å være en 86, har ikke den kompakte frukten, denne er mer på den elegante siden. Men en rik munnfølelse og et saftig og friskt tanninbitt. En annerledes, men god 86. 94 poeng. Broadbent ***


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1984
Overraskende gjenværende mørk frukt for årgangen. Pen nese og snill i munnen. Bløt og behagelig. Bekrefter at slottet lager gode viner i dårlige årganger. Et veldig dårlig år for Merlot. 91 poeng.


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1985
Ikke den typiske rike og aromatiske 85-nesa, men en full moden rik vin med superb balanse.  På den mørke siden med bjørnebær og silkemyk avslutning. Ikke kirsebær og tørrer ikke i finish. Flere 85`ere presterer ikke på dette nivået lenger. 95 poeng. Broadbent *****


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1986
Koriander, minty og eksotisk.. En tøffing av en vin i et helt annet format enn den andre flasken 1986. Grøvre tanniner og røffere frukt. Kan fremdeles lagres. 95 poeng.


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1988
Mørk og ru frukt med lakris og noe brettomyces. God nese, syrlig og frisk og veldig 88`ish. 
91 poeng.


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1989
En ikke helt optimal flaske ? Jeg hadde med denne. 1989 bør fremstå i en mer opulent og rik stil enn dette. Thight, mørk, kaffe og astringent. Bør fortsatt lagres. Vi har hatt betydelig bedre flasker enn dette i Vinklubben. Bl.a er den kåret til Red Wine of the Year ! Men det kan også indikere at denne vinen er på vei ned. Flere smaksnoater på nettet kan tyde på det. 92 poeng.

Vinmøte Knut 28.4.2016:
Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1989
Mild og snill i munnen. Mørk frukt fremdeles. Fullstendig balanse og harmoni. Gode silkemyke tanniner rasper lett i munnen. Floral og superelegant. Veldig Pauillac og det er åpenbart at det er store flaskeforskjeller her. 96 poeng


Vinmøte Knut 28.4.2016:
Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1990
Tydelig Bordeaux. Lys rubin og lett i munnen. Mere en St. Julien enn Pauillac. Frisk og opulent 2000-aktig frukt. Har litt brettomyces og tørrer endel i finish. Ikke så fløyel og moden frukt som 1989. 93 poeng.


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1991
Korket. Ikke vurdert


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1994
En frisk god og livlig vin. God klassisk nese og prismessig god valuta for pengene til ca. kr. 1000,- Mangler nyanser, men røff, litt grønne blader og ganske typisk 1994.  91 poeng



Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1995
Saltaktig mineralitet, lett og elegant på foten. Samtidig aromatisk mørkt fruktbilde. Tørrer endel i en korrekt finish.  En overraskende god 1995 og den feminine Merlot stilen spiller nok inn endel her. Flere 1995 er nå i en ganske vanskelig fase med kantet og uharmonisk munnfølelse. Denne var mykere og "lalandish". 93 poeng.


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1996
Nesten purpur mørk kant og en mere seriøs vin, ikke minst med mere fruktdybde enn 1995. Således riktige forskjellige årgangsmarkører.  Kanskje litt mye vinmakeri, viser lite terroir ala Pauillac. Men kanskje det også har endel med at dette er 75% Cabernet Sauvignon. Det er den veien det går i området. Dette er en vin som bør kjøpes. 94 poeng.


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1998
Mørkt og rikt og mangler elegansen til en Lalande. Men årgangen bidrar nok til for lite nyanser.
En mellomårgang i dette selskapet. 55% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot og 15% Cabernet Franc. Men hadde du servert denne vinen alene hadde den fått flere poeng ! 90 poeng


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 2001
Saltaktig og mineralsk. Korrekt rød 01 Bordeaux. God munnfølelse med fin harmoni. 50 Cabernet Sauvignon, 36% Merlot og hele 14% Petit Verdot. Litt atypisk med så mye Petit Verdot. 92 poeng


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 2004
Endel fat, mangler elegansen til 01. Rik vin der maximum er tatt ut. Streif av blåbær, sigar og mørke svarte bær. 53% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot, 7% Petit Verdot og 4% Cabernet Franc. 88 poeng


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 2005
Smør på nesa, slank i formatet og en elegant vin. God syrlighet med en touch av varm frukt. Viser ikke årgangens storhet og usikker på potensialet her. Slottet har fått endel kritikk for denne årgangen og jeg kan forstå hvorfor. 64% Cabernet Sauvignon, 29% Merlot, 6% Cabernet Franc og 1% Petit Verdot. 91 poeng


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 2000
Rik og balansert med en mørk kjerne. Moderne stil, flott og intens frukt. Mye ny eik, men 2000 årgangen svelger den godt. Er det noen som har laget dårlig rød Bordeaux vin i 2000 ? 50% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot, 10% Cabernet Franc &  6% Petit Verdot. 94 poeng


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 2003
Rubinrød mot svart kjerne. Men tørker ut i munnen og denne vil nok ikke bli noe bedre. Uharmonisk i munnen og typisk for årgangen. 65% Cabernet Sauvignon, 31% Merlot &  4% Petit Verdot.      
89 poeng.


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 2008
Mørk kjerne, elegant i uttrykket, overraskende god for årgangen. 92 poeng


Chateau Pichon Comtesse de Lalande 2010
Mørk frisk og syrlig. Bør lagres. Vanskelig å vurdere nå, men superb frukt og viser årgangens styrke.
Tettvevet og stor i munnen. 66% Cabernet Sauvignon, 24% Merlot, 7% Cabernet Franc og 3% Petit Verdot. 94-96 poeng



tirsdag 5. april 2016

Nuits-Saint-Georges smaking


4.4.16



Bilderesultat for robert chevillon les cailles 2008

Domaine Robert Chevillon eier ca. 1,18 ha vinmark i Les Cailles og den gjennomsnittlige alderen på vinplantene er ca. 77 år. Alle vindruene vinifiseres uten stilker og gjæres i tank i hele 4 uker. Ca. 30% ny eik på alle Premier Cru`ene.  Produsentens viner var tidligere kjent for å ikke drikke så godt tidlig, men jeg syntes smakingen nesten viste motsatte. Og det viser nok at vinstilen har endret seg endel de siste årene. Vinmarken Les Cailles er kjent for sin delikate og elegante stil.

Nuits-Saint-Georges Les Cailles 2008, Domaine Robert Chevillon
Elegant fatspicy og fragrant nese med rødbærsfrukt og et lett og pent fatbruk. Kledelig grønn i en litt undermoden stil. Avslutter med en karamelltone som gjør den litt uharmonisk.
89 poeng. (felles 90,2)

Nuits-Saint-Georges Les Cailles 2011, Domaine Robert Chevillon
En mere lukket nese og solid struktur enn 2008. Trenger en matbit for å matche den grovere stilen. Har et tomt og hult mellomparti som skuffer. Noe grønt, men helt greit. 88 poeng

Nuits-Saint-Georges Les Cailles 2013, Domaine Robert Chevillon
Åpen og frisk presis nese. Lilla frukt mot jordbær i en deilig fragrant stil. God syre som gir den lyse frukten et godt driv. Jeg liker den lette, friske  og upretensiøse stilen.
90 poeng (felles 91,4)

Nuits-Saint-Georges Les Cailles 2005, Domaine Robert Chevillon
Betydelig mørkere farge og mindre floral enn de andre årgangene. Solid, men et hint av blåbær tilsier at dette ikke er en optimal flaske. Mye syre, mangle endel spenst og Thomas nevnte at denne hadde volatile toner. Kantete i munnen, men blir bedre i glasset over tid. Og denne skulle nok ha vært i karaffel i en lengre periode. Ikke vurdert. (felles 91)

Nuits-Saint-Georges Les Cailles 2009, Domaine Robert Chevillon
En fantastisk og typisk 09 nese med varme toner og 5-spice. Endel kledelig brettomyces, frukten er strippet bort i munnen med en grønn og grov munnfølelse. Men vinmarkens eleganse kler forsåvidt årgangens varme stil. Fjøsbrettet holder seg i glasset over tid.
88 poeng.

Nuits-Saint-Georges Les Cailles 2012, Domaine Robert Chevillon
Smørpopcorn i nesa som tyder på endel eik, men munnfølelsen er overraskende sval og lekende. I tillegg har vinen en god struktur og ryggrad med en lett motstand hele veien. Som det skal være. Denne vinen bør det kjøpes inn mer av.
91 poeng (felles 91,2)






Bilderesultat for robert chevillon vaucrain 2011

Domaine Robert Chevillon eier ca. 1,55 ha vinmark i Les Vaucrains og den gjennomsnittlige alderen på vinplantene er hele 75-100 år. Smakingen viste at Vaucrains er en bedre vin enn produsentens Les Saint Georges. Noe som Chevillon selv legger vekt på, da han serverer Vaucrains på slutten av en smaksrekke, etter Les Saint Georges. Total produksjon er ca. 70 000 flasker og hele 90% eksporteres. Vinmarken har mere struktur og tanniner enn Les Cailles.


Nuits-Saint-Georges Vaucrains 2011, Domaine Robert Chevillon
Et tydelig grønt element med pyrazininnslag, som årgangen er kjent for. Mer tydelig her enn i Cailles 11. Solid, men vegatal. Mye grønt etterhvert i glasset.
88 poeng (felles 91,2)

Nuits-Saint-Georges Vaucrains 2010, Domaine Robert Chevillon
En vin i en strammere stil "all-over". Lilla fruktig kant med en rik og lang ettersmak. Bør lagres og bør kjøpes hvis du kommer over den. Full harmoni nesten allerede; 2010 har et usedvanlig lett drikkegen, men denne vinen tåler også 10 år + på langs.
94 poeng (felles 93,6)

Nuits-Saint-Georges Vaucrains 2008, Domaine Robert Chevillon
Syrlig og undermoden, maskulin og i "en fase" kanskje ? Eller vises årgangens svakheter ? Cailles 08 var også undermoden, men denne har en vanskelig og uharmonisk munnfølelse.
87 poeng (felles 90,8)

Nuits-Saint-Georges Vaucrains 2007, Domaine Robert Chevillon
Lys og lett, mangler endel indre kraft. Men en elegant vin til en hyggelig pris. Definisjonsløs til å være fra denne vinmarken. Men har endel sjarm. 89 poeng (felles 90,0)

Nuits-Saint-Georges Vaucrains 2006, Domaine Robert Chevillon
En rik vin med eukalyptus og fatpreg. En vin som skiller seg ut i rekka og det er åpenbart at produsentens har hatt et vanskelig fruktmateriale å jobbe med. Og vinifisert litt for hardt ?
87 poeng.

Nuits-Saint-Georges Vaucrains 2005, Domaine Robert Chevillon
Igjen denne rene 05 stilen. Lineær og presis. Frisk og god syre. Med "backbone" av god frukt.
93 poeng (felles 94,4)

Nuits-Saint-Georges Vaucrains 2013, Domaine Robert Chevillon
En nesten rustikk vin mot Liger-Belair Les Saint Georges 2013. Solid og røff. Bør lagres.
91 poeng (felles 93,4)

Nuits-Saint-Georges Vaucrains 2003, Domaine Robert Chevillon
Varm munnfølelse overskygger terroir, mye smak, men mangler nerve og presisjon. 88 poeng







Domaine Robert Chevillon eier ca. 0,63 ha vinmark i Les Saint Georges og den gjennomsnittlige alderen på vinplantene er ca 75 år. Smakingen viste nok at vinmarken ikke kvalifiserer til Grand Cru oppgradering vs. f.eks. Vaucrain. Dette skal være den tøffeste vinmarken av de tre smakte vs. tanniner og ha den dypeste frukten. Generelt må vi si at vinmarken skuffet på denne smakingen. Jeg trodde den skulle være et knepp opp fra de andre.

Nuits-Saint-Georges Les Saint Georges 2009, Robert Chevillon
Whiff av kork, alle var ikke enige, moden frukt som kamuflerer terroir. Typisk 09 i så måte. Tørker litt ut i munnen og langtfra klassisk. Ikke vurdert.

Nuits-Saint-Georges Les Saint Georges 2008, Robert Chevillon
Frisk og intens vin med årgangens undermodne stil og tydelige tanniner. Syrerik og bikker mot tyttebær som ikke alltid er så sjarmerende. Men ren og fin vin. 90 poeng (felles 91,8)

Nuits-Saint-Georges Les Saint Georges 2007, Robert Chevillon
Lysere frukt og farge, sval og elegant. God å drikke nå. 91 poeng.

Nuits-Saint-Georges Les Saint Georges 2006, Robert Chevillon
En helt annen fremtoning enn 07, mørke bær med kaffe og gode røffe tanniner. Litt blåbær og snev av reduksjon trekker ned. Fullmoden og kanskje ikke en helt optimal flaske. 88 poeng (felles 90,6)

Nuits-Saint-Georges Les Saint Georges 2010, Robert Chevillon
Friskt og sursøtt, tanniner og god fruktkvalitet. Nesten Piemonte i stilen. Stor vin, bør lagres. Intens og lang ettersmak. 94 poeng (felles 93,5)







Domaine Henri Gouges eier ca. 0,98 ha vinmark i Les Vaucrains. Plantet i 1960. Alle druer blir avstilket. 20% ny eik. Produsenten var tidligere kjent for å lage relativt harde røde burgundere som trengte lang lagring. Dette har endret seg de siste årene, noe som denne smakingen viste.


Nuits-Saint-Georges Les Vaucrains 2011, Henri Gouges
Endel eik fornemmes, sigar og flørtete på nesa. . Frisk og pen vin, litt tynn frukt, lett og fragrant.
Men ikke det grønne preget her. 90 poeng.

Nuits-Saint-Georges Les Vaucrains 2009, Henri Gouges
Varm nese, endel eik, litt blåbær, men god frukt. 89 poeng.

Nuits-Saint-Georges Les Vaucrains 2004, Henri Gouges
Utviklet og elegant nese i en relativt streng stil. Litt undermoden og grønn og således typisk for årgangen. Utvikler litt sødme på nesen og produsenten chapitaliserte faktisk i 2004 og 2007.
Tørrer ut i finish og ikke vurdert.

Nuits-Saint-Georges Les Vaucrains 2002, Henri Gouges
Ren, delikat og kjølig i uttrykket. Vellykket vin og viser årgangens kvaliteter. 91 poeng

Nuits-Saint-Georges Les Vaucrains 2000, Henri Gouges
Tørrer i finish og overraskende grønt 04-preg. Mangler harmoni. 87 poeng

Nuits-Saint-Georges Les Vaucrains 1999, Henri Gouges
Frisk og spenstig, men litt vanskelig munnfølelse. Eldre Gouges utvikler en litt krass og ru bærfrukt og mangler den modne og elegante finishen. 89 poeng.


Nuits-Saint-Georges Les Vaucrains 1998, Henri Gouges
Rik og aromatisk og overraskende frisk og intakt. Moden og drikker veldig godt nå. Selv 18 år gammel og fra en mellomårgang. 90 poeng.



Domaine Henri Gouges eier ca. 1,08 ha vinmark i Les Saint Georges. Plantet i 1961. Selvom Gouges kun stilte med 2 stk. LSG i "grønne" årganger var det ganske tydelig at Chevillon lager bedre viner.

Nuits-Saint-Georges Les Saint Georges 2011, Henri Gouges
Blåbær og whiff av aceton. Ikke vurdert.

Nuits-Saint-Georges Les Saint Georges 2004, Henri Gouges
Veldig grønn og marker veldig årgangens stil. 87 poeng.





Nuits-Saint-Georges La Perrière 2011, Henri Gouges
Hvitvin. Endel fat, reduktiv, gassbind og jeg trodde det var en Aligotè. Mangler litt syre og spenst. Druen er en hvit mutant av Pinot Noir som Henri Gouges oppdaget på slutten 1940 tallet i vinmarken Les Perrières. Huset lager idag 3 forskjellige hvitviner. 86 poeng.


Takk til alle for en strålende smaking, spesielt Tom H og Kjell A. !!