From the climatic point of view, 2008 took us back to the seventies with a very rainy spring and summer which made the management of the vineyards decidely difficult. Only thanks to the generous months of August, September and October were the grapes able to complete the ripening process in the best manner. The 2008 vintage undoubtedly rewarded the best zones and vineyard sites, and particularly those who invested in meticulous and timely vineyard management.
Og dette om 2009:
The 2009 vintage will be remembered for the unusually heavy winter snowfall. Combined with a fairly wet early spring, this restored the ground water supply, which was low after several dry seasons.
After April 30 the weather returned to normal and the germination was uneventful and even, thanks to little rain in May and above-average temperatures. The summer was characterized by low rainfall and periods of above-average heat. The vines had a regular linear development in all phenological aspects.
Good climatic conditions accompanied the end of the growing season and brought the grapes to optimum ripeness. The harvest began on September 29 and ended October 7.
Barbera d`Asti I Bricchi 2008, Scarpa
Furunål, rosmarin med lys utviklet kant. Blank sangioveseaktig frukt i en typisk frisk Scarpa stil. 88 poeng
Vi hadde denne også hos Are i mars 2015:
Barbera d `Asti i Bricci 2008, Scarpa
Mørkt og tett med bra balanse. Eldre tone enn de andre. Sursøt frukt, ganske varmt og rikt. Viser at Scarpa lager fortsatt bra viner. Denne har Scarpa syra, men årgangen demper produsentens stramme profil . 86-87 poeng.Dn.no:
Tre, og modne moreller med innslag av anis og tobakk på duft. Delikat og saftig, moden frukt på smak med en strukturert, kjølig og lang utgang med faste tanniner i finish. Drikk nå til 2020. Passer til lam og and. BDK. 89 poeng
Barbera d`Alba Gisep 2008, Massolino
Brettomyces, kumøkk, krydder og tenderer mot en Brunello i stil. Veldig tett og rik med mye smak. Mørk og det virker som den har sett endel fat. Vanskelig å vurdere da den ikke er så typeriktig. 87 poeng.
Barbera d`Alba Cascina Francia 2009, Giacomo Conterno
Moden med endel blåbær, morsom og rik vin. Men mangler eleganse og typisitet. Viser den intense stilen som barberaen til Giacomo har fått. 85 poeng
Vi hadde denne på vinmøte hos Roar også i september 2013:
Barbera d`Alba Cascina Francia 2009, Giacomo Conterno
Mørk og rå, fersk, tett og eika. Mye ekstraksjon og mangle eleganse. Litt grønt i nesa med rabarbra og piano-
polish. Reduktive toner med snev av gummi og varm alko-finish. En spesiell vin som virker mekka og vi er alle
litt urolige for framtiden... 85 poeng.
Fra Dn.no
53414 Barbera d’Alba Cascina Francia 2009 Giacomo Conterno. Piemonte, Italia. Kroner 359,90, bestilling
90 poeng. Red & White
Dufter av kirsebær, marsipan og mandler. Saftig, delikat og lekker på smak med lange tanniner og en pen fyldig frukt som skjuler syrestrukturen. Nå til 2018. Til and og svin.
Fra Dn.no
53414 Barbera d’Alba Cascina Francia 2009 Giacomo Conterno. Piemonte, Italia. Kroner 359,90, bestilling
90 poeng. Red & White
Dufter av kirsebær, marsipan og mandler. Saftig, delikat og lekker på smak med lange tanniner og en pen fyldig frukt som skjuler syrestrukturen. Nå til 2018. Til and og svin.
Barbera d`Alba 2008, Bruno Giacosa (Falletto)
Parfymert, frisk og sursøt. Den mest elegante og mest genuine barberaen i rekka. 90 poeng.
Vi hadde denne også hos Roar i september 2013:
Medium farge og ingen overveldende Barbera nese. Frisk og god munnfølelse, endel mørk frukt, noe lukket og
mutt nå. Elegant vin med rødbærsfrukt , kjølig fokusert nese og meget god tannin kvalitet.Synes vel kanskje
Bruno lagde bedre Barbera før ? 89 poeng
Dn.no (2011):
49303 Barbera d’Alba Falletto di Serralunga d’Alba 2008
Bruno Giacosa. Piemonte, Italia. Kroner 258,00 bestilling
90 poeng. Gaia Wine & Spirits
Importøren er tom for deres vanlige barbera fra Giacosa og her fått supplert et lite parti Barbera fra Falletto vinmarken i Serralunga. En klassisk, rakrygget, elegant og delikat barbera som er innsmigrende både i frukt og struktur som bare varer og varer. Kan nytes til vilt allerede nå, nydelig også til and og retter av kalv. Med slik vin blir det meste godt. Nå til 2015. OMA
mutt nå. Elegant vin med rødbærsfrukt , kjølig fokusert nese og meget god tannin kvalitet.Synes vel kanskje
Bruno lagde bedre Barbera før ? 89 poeng
Dn.no (2011):
49303 Barbera d’Alba Falletto di Serralunga d’Alba 2008
Bruno Giacosa. Piemonte, Italia. Kroner 258,00 bestilling
90 poeng. Gaia Wine & Spirits
Importøren er tom for deres vanlige barbera fra Giacosa og her fått supplert et lite parti Barbera fra Falletto vinmarken i Serralunga. En klassisk, rakrygget, elegant og delikat barbera som er innsmigrende både i frukt og struktur som bare varer og varer. Kan nytes til vilt allerede nå, nydelig også til and og retter av kalv. Med slik vin blir det meste godt. Nå til 2015. OMA
Barbera d`Alba Scudetto 2009, G. Mascarello
Mørk og jeg får en litt uelegant sørafrikansk assosiasjon i nesa. Varm, moderne og mangler presisjon. Solbær og blåbær. 86 poeng
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar