søndag 2. mars 2014

2 x Puligny Montrachet Les Combettes, J.M. Boillot

Vinmøte Are 26.2.14


Puligny Montrachet Les Combettes 2008, J.M. Boillot

Rik sentralburgunder på nesa med friskt fatbruk, spearmint og litt uelegant alkohol. Mye eik, lang ettersmak, fet, noe slack i munnen. Slankere etterhvert i glasset og de fleste mente dette var Domaine Leflaive. Kjølig fokusert, moden og rik nese med gule steinfrukter, limeblader, floral, sjømineraler, jordsmonnspreget, begynnende kompleksitet, frukten har fin dybde. Fyldig rikt anslag med smak av gule steinfrukter og lime , presis og fokusert med fin friskhet, konsentrert, lang ettersmak av gule modne steinfrukter, lime, krydder og jordsmonnspreg   93 poeng.



Riesling Trocken Kiedrich Grâfenberg 2007, Weingut Robert Weil

Tydelig riesling med mye skifer og petroleum. Flere var i Alsace (Leon Beyer), men denne er frisk, mineralsk og syrestreng. Øyvind var i Østerrike. Aromatisk, bitter og litt vanskelig i munnen. Slankere etterhvert, en topp riesling. Riesling stopper på 95 poeng mener Øistein. Moden gul steinfrukter, aprikos, floral, fint kjølig urtepreg, limeblader, kafir, kompleks nese med god dybde og fint aromaspenn. Rik og fyldig i munnen, fokusert, balansert, fokusert og presis i munnen, konsentrert, med god friskhet, lang ettersmak av gule modne steinfrukter,urter og krydder  93 poeng.


GF 2013: Riesling Kiedrich Grafenberg 2007, Weingut Robert Weil

Are hadde med seg en Chevalier Montrachet 2005 fra Leflaive, men den var premox. Så da ble det en overraskende god erstatningsvin. Tydelig riesling på nese og en deilig og åpen frukt. Skifer og mineralitet, jasmin med snev av parfyme og "horehus". Alle var ikke på riesling. Fyldig og rik munnfølelse, varme skifertoner. Elegant og en veldig god vin. Viser årgangens kvaliteter. 94 poeng

Are
Utseende: Klar, middels dyp, gulgrønn, fargevaløren indikerer utvikling. Nesa: God intensitet, kjølig fokusert moden frukt med begynnende utvikling, aromaer av gule steinfrukter, floral, jasmin,  grønt urtepreg, krydret, lime, sitron, syltet lime og jordsmonnspreget; steinmineraler; skifer, kompleks og tiltalende nese med moden sunn frukt med begynnende utvikling, fine overtoner og nyanser i vinen. Munnen: Fylde 8, rik smak av gule steinfrukter, fast god fokusert munnfølelse med flott intensitet som løfter frem jordsmonnspreget og friskheten til vinen, konsentrert med lang ettersmak med smak av gule steinfrukter, lime, jordsmonnspreget, tørrer litt ut noe som gir en litt ru munnfølelse i finishen. Vinen viser begynnende utvikling. Det er fin dybde i frukten, samt at vinen oppleves som elegant i munnen. Meget god og drikke nå, men både frukten og friskheten gir et tydelig signal om at denne vinen har ennå lenge igjen. Prøver derfor å vente til vinen er 10 år med å åpne neste flaske.




Riesling Trocken Bockenauer Felseneck 2007, Weingut Schâfer-Frolich

Mere gul frukt, litt kvapsete syre, markert med utviklet floral nese, sommerblomster og noe tropisk fruktbilde. Endimensjonal, endel kandisert frukt. Melon og mandarin, moden. God intensitet, fokusert, moden utviklet frukten et kjølig drag, aromaer av gule steinfrukter, sitrusfrukter, moden lime, floral, balsamisk, knust stein og mineraler, fin kompleksitet og dybde med et markant modent preg. Fyldig, rik med bredt anslag, smak av modne gule frukter, balansert og rik i munnen, fast og fokusert munnfølelse, frisk med lang ettersmak av gule modne steinfrukter, mandarin, urtepreg med tydelig jordsmonnspreg  90 poeng


Puligny Montrachet Les Combettes 2007, J.M. Boillot

Transparent, slank og elegant i munnen. Citrus, smalere enn 2008, mere energi og steiner. Mye løft i nesa. Den bør lagres ytterligere. Uforløst. Mere 2010 i stilen. Kjølig, presis, intens nese med begynnende utvikling, modne steinfrukter, glassepler, limeskall, sitrus, urtekrydder, floral med tydelig jordsmonnspreg. Litt trang inngang, men flott fokus i munnen med godt grep, energisk og livlig med markant friskhet, konsentrert, lang ettersmak, med kjølig moden frukt, limeblader, tydelig jordsmonnspreg  91 poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar