torsdag 25. oktober 2012

Lunch Ristorante Lamole fredag 12. oktober 2012

 

 

Chianti Classico Riserva Le Baroncole 2009, San Gusto a Rentennano

Strålende frisk og fresh vin med søte kirsebær, tørr, slank og med god balanse. En litt kandisert syntetisk kant forstyrrer. God steinfrukt i bånn, en god start med primi. 87-89 poeng.
 
 

 

Coltassala 2005, Volpaia

Flat og stum i munnen med litt blåbær og pepper. Vinen mangler syreløft og selvom den har litt stålaktig glatthet, er vinen noe mager med varm frukt. 83 poeng


Vi hadde 06 versjonen i vinmøte hos Roar 20.9.12; Purpur, mørk og voldsom. Tydelig eik, men i en saftig og vellykket stil. Litt grønn og utfordrende i munnen. Bør nok fortsatt lagres. 90 poeng.



 

Brunello di Montalcino 2006, Siro Pacenti

Moden og dyp duft med touch av rosin. Floral og deilig nese. Stram og uforløst, god presisjon i munnen. Som de fleste andre Brunelloer fra 2006; bør lagres. Vinklubben har ikke drukket denne produsenten tidligere. 91 poeng. Ikke på Vinmonopolet.

The 2006 Brunello di Montalcino saturates the palate with deep layers of dark red fruit, violets, new leather and spices. The aromas and flavors grow beautifully with air, showing remarkable intensity all the way through to the expansive, textured finish. This is a brilliant effort from Giancarlo Pacenti. The Brunello saw 18-20 days on the skins, followed by malolactic fermentation and aging in French oak barrels, of which roughly 80% were new. The vineyard sources are approximately 4.5 hectares in Sant'Angelo and Piancornello (in the south of Montalcino) and 5 hectares in Pelagrilli (in the north). Anticipated maturity: 2016-2026.
Antonio Galloni, Wine Advocate (194), May 2011
Score: 96  









 






Rosso di Montalcino 2008, Poggio di Sotto

Elegant røde bær mot jordbær. Ren og sødmefull munn med en burgunderaktig Grand Cru følelse. Holder hele smakskurven. Ikke ulik en Gevrey Chambertin. En megavin til 60 euro på restaurant. (selvom 60 euro er svindyrt for en rosso!) 92 poeng.





Brunello di Montalcino "Sugarille" 2000, Nieve Santa Restituta / Gaja

Mørk kjerne med lysere kant. Myk og bløt med toner av kaffe og fat. Cabernet ? Mangler kanskje litt spenst, men dette var en deilig vin. De fleste var på 92 poeng, Øyvind var på 90.

När Angelo Gaja på 1980-talet expanderade rejält i hemmaregionen Piemonte (han köpte barolo-vingården Sperss och han tog över barolo-producenten Gromis) började han snegla på Italiens andra stora kvalitetsområde - Toskana. 1994 köpte han den ansedda brunello-egendomen Chiesa de Restituta i Montalcino och markerade ägarskiftet genom att ändra namnet. Han bytte 'chiesa' mot 'pieve', som båda betyder detsamma, nämligen kyrka. På egendomen fanns två utomordentliga vingårdar, Rennina och Sugarille. Den senare anlades för många hundra år sedan - den omnämns i en inventarieförteckning från år 1547. Egendomen var i behov av upprustning och Gaja satsade rejält såväl i vineriet som vingårdarna, vilket lett till att redan tidigare goda brunelloviner nu blivit ännu bätttre. Appellation: DOCG Brunello di Montalcino




Darmagi 1997, Gaja

Utrolig nese med høstløv, dyp frukt, sedertre og fullmodne rike bær. Fremdeles intens og fin farge. Frisk, kanskje litt utenpåliggende kosmetisk sødme. Holder seg veldig lenge både i glasset og i munnfølelse. 95-97 poeng (Are og Øyvind var på 93p)
100% Cabernet Sauvignon.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar