onsdag 7. desember 2016

Brunoviner i Piemonte


Lunch Torricella 12.11.16:


Barbaresco Asili 2012, Bruno Giacosa
Mørk ruby farge med vandig kant. God fruktkonsentrasjon og lukket første timen. Deretter lekker og elegant Giacosaessens med røde bær, lakris og fioler. Årgangen 2012 er bedre i Barbaresco enn i Barolo. 94 poeng. Kr. 1 250,- på Vinmonopolet.


Middag Coccinella fredag 11.11.16:


Barbaresco Montefico 1971, Bruno Giacosa
Ruby tender og varm glød fremdeles. Mørkere skosåle i munnen og jeg oppfattet den litt uren med gummi og lakris. Øistein var veldig uenig...Utviklet vin med overmodne jordbær, nesten mot rosin. God konsentrasjon, sursøt og den gode årgangen er synlig. Bruno lagde bare 3 årganger av denne vinen; 1969, 1970 & 1971. 94 poeng




Barolo Villero de Castiglione Falletto 1978, Bruno Giacosa
Tøffere frukt med lang ettersmak, ikke så sjarmerende som Montefico. Mørk lakris på nesa. Klar og ren juice med heftige tanniner. Vinen kan fortsatt lagres. Noe rustikk og grønt. Ganske typisk for årgangen. En strålende vin. 1996 var det siste året Bruno Giacosa lagde denne vinen og druene ble kjøpt av Fratelli Sordo. Giacomo Fennocchio giftet seg med Sordos datter og lagde første årgangen under sitt navn i 1997. Utrolig at Fennocchio lager betydelig dårligere vin fra de samme druene.
96 poeng

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar