onsdag 6. mai 2015

4 stk Barbera

Vinmøte Are 26.3.15


Barbera d `Asti La Crena 2010, Vietti
Tett, rik og mørk med lilla kant. Eik, intens, medium munn, Fruktig og opulent. Bekrefter at Vietti lager gode viner for tiden. 88-89 poeng

Malolaktisk gjæring i ståltank 26-32 grader C. Lagret i franske og slavonske eikefat i 16 md. Ufiltrert.


Barbera d `Alba Scudetto 2010, Mascarello
Lettere og friskere munnfølelse. Ikke så hardt eiket. Tett driv, mørkere tone som grenser mot syrah. Plump, litt "bag in box" i munnen etterhvert. Kan virke som man prøver litt hardt her mht. den gode årgangen. 81 poeng.



                                                         Cavallotto Bricco Boschis Vigna del Cuculo Barbera d'Alba, Piedmont, Italy label

Barbera d `Alba 2010, Cavalotto
Blåbær, litt åpen stil. Ikke helt topp flaske. Epleskrott, tørrer veldig i munnen. Ikke vurdert.





Barbera d `Asti i Bricci 2008, Scarpa
Mørkt og tett med bra balanse. Eldre tone enn de andre. Sursøt frukt, ganske varmt og rikt. Viser at Scarpa lager fortsatt bra viner. Denne har Scarpa syra, men årgangen demper produsentens stramme profil . 86-87 poeng.

Dn.no: 
Tre, og modne moreller med innslag av anis og tobakk på duft. Delikat og saftig, moden frukt på smak med en strukturert, kjølig og lang utgang med faste tanniner i finish. Drikk nå til 2020. Passer til lam og and. BDK. 89 poeng

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar