Champagne Diebolt-Vallois Blanc de Blancs Prestige NV
Frisk og yppig champagne med god frukt og korrekt tilsnitt av gjær og glassepler. Slank og transparent, lett bitter og undermoden, fremdeles ung og vil nok bli bedre med noen års lagring. Kort ettersmak, men en helt grei og god champagne til denne prisen. 86-88 poeng.
Fra hjemmesiden;
The Diebolt-Vallois Champagne "Blanc de Blancs Prestige" is made entirely from vines of Grands Crus Côte des Blancs.
Appellation: Champagne
Varieties used: 100% Chardonnay, Blanc de Blancs
Terroir: Cramant, Chouilly and Le Mesnil s/Oger - 3 villages classed 100% Grand Cru. The soil consists of a thin layer of earth over a chalk base. In general the exposure is towards the East-South-East.
Vinification: Fermentation in thermostatically controlled vats. This is a blend of three years' wines aged in oak casks. These reserve wines bring richness, complexity and roundness.
Dosage: 6-8 g/l
Serving temperature: 9°C in summer, 10-11°C in winter
Tasting notes
Vinordic Wine Challenge: Gold Trophy 2013
Richard Juhlin - 8,000 Champagnes: 91-92 pts
Wine Spectator - Dec. 2011: 93 pts
Sommeliers International : Editors' Choice
Wines & Spirits - Dec. 2011: 94 pts
A delicate, pure chardonnay that becomes dramatic in its intensity and breadth.
A delicate, pure chardonnay that becomes dramatic in its intensity and breadth.
Gerhard Eichelmann: * * * *
Stephen Tanzer International Wine Cellar: 93+ pts
A very young blanc de blancs with exceptionnal inner-mouth energy. Powerfully lemony, very long finish shows superb perfume and cut.
A very young blanc de blancs with exceptionnal inner-mouth energy. Powerfully lemony, very long finish shows superb perfume and cut.
2012 Gault Millau Wine Guide: 18.5 /20
2014 La Revue du Vin de France Guide: 15.5 /20
Jacques Dupont - Le Point - december 2011: 17 /20
Champagne Millèsime Brut 1993, Deutz
Lett oksidativ nese, elde og mørkere bær. Skosåle, eddik av eple, spiss og slank. Noe uren på nesa, gulne og modne melne epler. Vinøs og karamellisert frukt. Mister mousse. 1989 ? Noe tørket ru frukt og skallmaserert stil. Noe uenighet om dette var en optimal flaske. .Litt
ufokusert vin, moden og utviklet stil. Oksidativ
både i munnen og på nesa, hul i midtpartiet, tørrer i finishen. 90-92 poeng
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar