32 ulike plantesorter trives mellom vinplantene for å gi liv til jordsmonnet og skaper harmoni og balanse i økosystemet. I tillegg til å legge til rette for et jordsmonn og nærmiljø fullt av liv, er Katja og Luigi svært opptatte av minimal intervensjon i vinkjelleren; her tilsettes kun svoveldioksyd (ca. 60 til 70 mg/l).
Vinene gjærer helt naturlig, og de benytter seg av manuell "punching down" for uttrekk, og også noe pumping over. Bruken av nye fat er begrenset, for det meste modnes vinene i eldre slavonske store eikeliggere. 32 ulike plantesorter trives mellom vinplantene for å gi liv til jordsmonnet og skaper harmoni og balanse i økosystemet. I tillegg til å legge til rette for et jordsmonn og nærmiljø fullt av liv, er Katja og Luigi svært opptatte av minimal intervensjon i vinkjelleren; her tilsettes kun svoveldioksyd (ca. 60 til 70 mg/l). Vinene gjærer helt naturlig, og de benytter seg av manuell "punching down" for uttrekk, og også noe pumping over. Bruken av nye fat er begrenset, for det meste modnes vinene i eldre slavonske store eikeliggere. Første årgangen de laget var 2001. I 2011 fikk deres 2006 Brunello di Montalcino 95 poeng i Wine Spectator.
Brunello di Montalcino 2007, San Polino
Mørk farge med vandig kant. Bløt, "mellow", noe urtete og blomster på nesa. Katia sa de lar skallet være med lengre i maserasjonen enn vanlig i Montalcino. Littt grønn og uklar. Snev av jordbær og bekrefter årgangens relative "lette" uttrykk. 88 poeng.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar