Piemonte 10. -12. november 2016
Cristal 1985
Lakserosa mot oransje kant, brunbitter engelsk marmelade i munnen, lite mousse, grapefrukt og mye utvikling her. Mange champagner fra 1985 er "kjørt" allerede og dette var nok ikke en optimal flaske. 89-93 poeng.
Dom Perignon 1985
Gylden, mere citrus og betydelig friskere enn Cristal 1985. Syrlig og godt balansert uten den karakteristiske kaffearomaen som Dom Perigon ofte har. En veldig god flaske. 94 poeng
Gogget i januar 2015. Strågul mot gylden. Begynnende modning, men dette var stramt og presist. Ekstrem energi som bare delvis utfoldes. Men en lang og rettlinjet stålsyre gjør det til en fantastisk champagne. Bør fortsatt lagres. 95-97 poeng.
Jacques Selosse Les Bout du Clos Ambonnay
Gylden og dyp mot oransj. Revet appelsinskall på nesa med snev av Sauternes/botrytis. Mere utviklet stil enn Les Mesnil med tørket frukt, frisk marmelade og skallfermentasjon. Utvikler seg mye i glasset og oppleves som best og mest frisk første halvtimen. Som man ofte gjør med Pinot Noir dominerte champagner synes jeg. Men en strålende champagne var det. 94-95 poeng.
Frederic Savart L`Ouverture Brut Premier Cru
Ambiøst navn på en relativt enkel champagne. Degorgert i mai 2016 og det bidrar nok til en uharmonisk munnfølelse. En frisk 100% Pinot Noir champagne, med tydelig rødbærsfrukt, men bør nok ligge lengre på langs for en bedre opplevelse. Dn.no ga denne merkelig nok 90 poeng ifjor. 84 poeng
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar