Vinmøte Øistein 26.11.15
Chateau Palmer 1986, Margaux
Dyp nese med blomster og brettomyces. Deilig myk og fragrant sommereng på nese. Således typisk Margaux. God intens nese med lang ettersmak. Denne vinen har alltid drukket godt. Årgangens solide struktur i kombinasjon med slottets eleganse. 91-93 poeng
Vi hadde denne også på vinmøte hos Øistein i 2012
Chateau Palmer 1986, Margaux
Holder seg veldig godt. Vital og harmonisk. Flere fasetter og pen dybde i vinen. Veldig fresh og god munnfølelse. Jon syntes denne var bedre enn Soldera`en. 92-93 poeng.
Fra mywinesandmore:
Bright ruby, garnet rim. Touch of volatile overtones, leather, blackcurrants, cedar, nuts, wet leaf, chocolate and anis. Somewhat more developed than other 86's lately. Almost crisp acidity, medium ripe tannins, very pronounced fruit, still elegant body, great balance, very elegant, long length. 93
Vi hadde denne på GF Bordeaux 1986 21.5.11;
Pen rød farge. Klar, frisk og floral. Typisk Palmer-lett i munnen, men korrekt nok til å betegnes som vellykket for årgangen. Kjølig, moden og elegant frukt. Stall, lær og sopp. Konsentrert med lang ettersmak. Bare 12% alkohol. Broadbent sier atypical 1986 ***. Av en eller annen grunn er Broadbent ikke så begeistret for årgangen 1986 i Bordeaux !
93 poeng
Clos des Papes 1998, Chateauneuf du Papes
Frisk og god konsentrasjon, viser årgangens kvalitet. Eple og blåbær og endel urene toner som det ofte blir med ChNdP. Sursøt med krekling, noe grønt og tørt, endel alkohol og overmoden frukt. Endel uenighet mht. kvalitet på flasken. 90-92 poeng.
Good medium red. Wild aromas of raspberry, strawberry, licorice and leather (I thought "Bandol with a band-aid"); began a bit rude but grew cleaner in the glass. Supple and dense but at the same time vinous and juicy, with a very firm spine of acidity giving the middle palate excellent verve. The leather and meaty notes give a savory dryness to this firmly built and sharply delineated wine. Still needs time to unfold.
| |
Score: 93+ | Stephen Tanzer, International Wine Cellar, May 2009 |
Brunello di Montalcino Riserva 1993, Casse Basse Soldera
Genuin munnfølelse, rik og saftig. Bør fortsatt lagres og vil bli bedre. Jon var uenig ! Sursøt, frisk og vi gjettet Brunello. God konsentrasjon, nesten "grange" intensitet. 94 poeng
Clos de l`Obac 1998, Priorat
Eple og calvados på nese. Varmere stil ala Beaucastel. Sydrhonsk med elementer av grenache. Australia og eukalyptus. 86-90 poeng.
- 35% GRENACHE
- 35% CABERNET SAUVIGNON
- 10% SYRAH
- 10% MERLOT
- 10% CARIÑENA
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar