Barolo Brunate 1993, Briccho Rocche - Ceretto
Vin nr 1 i rekka, dekantert 3t. tidligere: Pinjekjerner, aske og papp. Eddik av kirsebær, brent trevirke, kull, sliten, steinfrukt og litt trang. Mais, våte ullsokker med fremdeles fremtredende litt spisse tanniner. Brune epler, denne kommer ikke til å bli bedre. Vanskelig vin. Tørrer mye på slutten. Drikk opp. Tålte ikke dekanteringen. 82 poeng.
Vin nr. 4 i rekka, ikke dekantert; mørk og tettere vin med moden, innsmigrende og fragrant nese. Fatpreg i et større format enn den dekanterte versjonen. Litt varm munnfølelse, mangler presisjon, litt kokt med tepreg og brunlig aroma. Betydelig bedre enn den dekanterte versjonen. 89 poeng.
The Ceretto family is one of the largest vineyard proprietors in Piedmont with more than 160 hectares of estate-owned vineyards, located primarily in the Langhe and Roero region, including in the prestigious DOCG areas of Barolo and Barbaresco.
Crozes-Hermitage 2011, Delas
Lilla, spontanfermentert, rå i en moderne stil. Cote Rotie eller Spania ? Øyvind var raskt på Syrah. Moden frukt, spenstig og frisk frukt. 84 poeng
Barolo 2004, Pio Cesare
Stram og tørr i munnen, samtidig litt varm i stilen. Fremdeles primær frukt og flere trodde denne var en betydelig yngre vin. Fersk juice med årgangens typisk trå og rue munnfølelse. Presis syre, Bruno-aktig. Litt uharmonisk og den kan fortsatt lagres. 92 poeng.
Stram og tørr i munnen, samtidig litt varm i stilen. Fremdeles primær frukt og flere trodde denne var en betydelig yngre vin. Fersk juice med årgangens typisk trå og rue munnfølelse. Presis syre, Bruno-aktig. Litt uharmonisk og den kan fortsatt lagres. 92 poeng.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar