Med "bodyguard".....
En dedikert vinmaker Giacomo Neri viste oss rundt og selv om vinene er relativt moderne, har de en vellykket saftighet som er innbydende og deilig opulente.
Se her en video fra omvisningen som bl.a. viser hvordan de "pumper over" Cabernet Sauvignon fra bunn til topp av tank for å få mere ut av druene mht. farge, fylde og smak
Brunelloen får en litt mere varsom behandling:
Montalcino i bakgrunnen
Rosso di Montalcino 2010, Casanova di Neri
Spicy, fragrant, lys og tiltalende. Fioler, sommerblomster, plomme med frisk frukt og en delikat vin. Neri mente 2010 er en fremragende årgang, har inntrykk av at vinmakere ofte sier det om siste årgang....85 poeng
Brunello di Montalcino 2007, Casanova di Neri
45 mnd på eik, snev av vanilje på nesen, tydelige tanniner med en mørk og solid kjernefrukt. Igjen denne florale og lette munnfølelsen. En elegant Brunello fra en "mellomårgang". 88 poeng.
Cerretalto 2006, Casanova di Neri
Giacomo ble begeistret da vi nevnte at Cerretalto 1999 ble kåret til Red Wine of the Year i Vinklubben for noen år siden ! Han hadde en åpnet flaske 2006 under disken og denne skulle vi være så heldige å få smake :) Da vi noterte at denne var oksidert med rosin, blåbær og epler tok han opp en ny flaske ! Denne var adskillig friskere med kraftig bitt og tanniner. Krydret og rik, mørk og vinen bør lagres. Årgangen og stilen tilsier at dette blir en megavin om 10 år. 93-95 poeng.
Den første årgangen av Cerretalto var 1985
Kåringen Red Wine of the Year i Wine Spectator ble gjennombruddet til Casanova di Neri !
Cerretalto 2004, Casanova di Neri
Giacomo mente Cerretalto 2004 har mye likhetstrekk med Cerretalto 2006. Voldsom frisk og grove, store tanniner dominerer. Vinen virker trå og tørr og mangler den deilige saftigheten til 2006. For slank frukt til et lagringsprosjekt +10 år ? 90-94 poeng
Pietra Donice Cabernet Sauvignon 2003, Casanova di Neri
Feminin blomsteraktig duft. Tørr i munnen med årgangens varme og tråe stil. Ubalansert. Tror ikke denne selges i Norge. 81 poeng.
Stilker ønsker de ikke
Se de lokale "gutta boys" henter "den nye vin"! De heller olje øverst på dunken slik at luft ikke kommer til.
Takk til Einar Fjoran og Knut for planleggingen !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar