Chablis 1cru La Forest 1995, Vincent Dauvissat
Lys og gylden med eldet preg. Varm frukt, men fremdeles relativ frisk med godt sitrusbitt. Tydelig chablis med kalkaktig mineralitet og den typiske karakterfulle og rike Dauvissatstilen. Blir renere etterhvert i glasset. Vi har jo hatt flere oksiderte flasker av denne, kan det være at premox blir borte med alder ? 89-91 poeng.
Corton Charlemagne 1973, Renè Kirsch
Linoleum, mørk og sauternes-gylden. Eldet preg med snev av eddik og sennepssaus. Flat i munnen med touch av botrytis. Tørket frukt, semi-ødelagt vin med kork og eple-oksidert. Spennende og utviklet mente Øyvind. Kun utviklet mente de øvrige. 80-84 poeng.
Puligny Montrachet Les Pucelles 2005, Henri Boillot
Lysere mot strågul. Frisk og i starten ikke et eldet preg. Over tid litt møllkuler og persianerkåpe på nesa. Modner i glasset og blir "tung i sessen" med Grand Cru aromaer og litt mye alkohol. Fat og krydder lurer oss til Mersault. Noe honningtone og bør drikkes ? Merkelig hvis denne drikker optimalt nå. Noe flat og kjedelig i munnen. Årgangen gjenspeiler ikke vinmarkens kvalieter.
90-92 poeng.
Roar hadde denne med som kandidat til White Wine of the Year mai 2014:
Mere hvite blomster, mere mineralitet og en korrekt Pucelles-typisitet. Noe røkte fattoner, spenstig i munnen med tydelig citrus. Slank som en Pucelles skal være. Flere trodde dette var en Leflaive og det var vel årgangen som spilte litt inn her. Mister litt kompleksitet, men stram og lang i ettersmak. Fokusert med kjølig frukt. Sjø, jordsmonnspreget og med en livlig energi. Kim syntes denne var best. 94 poeng. Roar hadde med denne
Chablis Montmain 2005, Domaine Pinson
Litt støv i glasset, frisk og fet i duften. Ikke så mye sjø, mere grønt gress og noe undermoden. Slank med hint av champignon. Elegant, komplett og kompleks. Kjølig årgang, genuin og en veldig bra Chablis. En produsent man bør kjøpe mere av. 92 poeng.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar